Vaikuta nyt

Allekirjoita kansalaisaloite

Tahdon 2013 -kampanja kerää nimiä kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Lakialoitteen voi allekirjoittaa 19.3.2013 jälkeen omilla verkkopankkitunnuksilla Avoimen ministeriön kautta.

Kansalaisaloite on käytännössä ainoa mahdollisuus saada laki vielä tällä hallituskaudella eduskunnan käsittelyyn. Allekirjoituksia tarvitaan vähintään 50 000, kanna siis kortesi kekoon.

Ota yhteyttä kansanedustajaan

Pohjatyö tulevaa äänestystä varten kannattaa tehdä ajoissa. Ota siis yhteyttä kantaansa vielä empiviin kansanedustajiin ja kysy heiltä, mitä he asiasta ajattelevat.

Toimi näin:

1. Tarkista vaalikoneesta oman alueesi kansanedustajien mielipide.

2. Ota yhteys epävarmoihin tai kielteisesti suhtautuviin kansanedustajiin joko sähköpostitse (etunimi.sukunimi@eduskunta.fi), kirjeitse tai puhelimitse ja kysy, mitä he ajattelevat tasa-arvoisesta avioliitosta. Voit kertoa lyhyesti, miksi se sinusta olisi tärkeä lakimuutos ja miksi sen läpi äänestäminen olisi hieno ja rohkea teko. Paras viesti on henkilökohtainen. Lähetä viestisi yhdelle kansanedustajalle kerrallaan, ei massapostituksena.

Jos saat vastauksen, että hän aikoo äänestää lain puolesta, muista kiittää. Jos vastaus on kielteinen, voit yrittää jatkaa keskustelua. Älä kuitenkaan jää inttämään, siitä ei ole hyötyä.

Pyydä myös ystäviä ja sukulaisia mukaan talkoisiin, jokainen viesti on tärkeä.

Älä epäröi toimia: lain vastustajat ovat jo sankoin joukoin liikkeellä ja jokainen positiivinen ja kannustava yhteydenotto tulee tarpeeseen.

Anna viisi minuuttia aikaasi tasa-arvoisemmalle tulevaisuudelle!

Mainokset